Blokhut Sauna

IMG_5269Als u erover denkt om een blokhut sauna aan te schaffen kunnen wij u hierin geheel van dienst zijn.

De sauna heeft de volgende eigenschappen: Bij het bouwen van dit type sauna worden er alleen biologische bouwstoffen gebruikt. Met hout van de poolspar die hoog in het noorden van Finland langzaam groeit, en daardoor zeer hard word en uitstekend geschikt is voor het vervaardigen van sauna’s en recreatiewoningen. Deze verwerken wij in 45 millimeter of 58 millimeter dikte of dubbelwandig en met kurk of sisal geïsoleerd.

Massief hout kan ademen, stoffen die gedurende het bad vrijkomen kunnen ongehinderd ventileren, massief hout kan warmte verspreiden daardoor ontstaat een zachte indirecte warmte waardoor het klimaat zeer mild is. Enige uitzondering is de vervaardiging van de deur, en het dak. Die in een soort elementbouw gemaakt zijn en met kurk of sisal geïsoleerd worden. Alle andere onderdelen zijn massief. Naar wens kan ieder type deur geleverd worden.

Een bouwkundige tekening van uw buitensauna bestaat tot de mogelijkheid.

Het bouwen van uw buitensauna geschied door onze eigen zeer ervaren bouwploeg die al heel vele jaren ervaring heeft.

De eerste balk is van een soort rubber vervaardigd zodat het vocht niet kan opstijgen. Voor uw blokhut sauna zijn alle standaard voorkomende kachelsystemen mogelijk.

Boring voor niet zichtbare bekabeling is mogelijk, alles word netjes afgewerkt.

Ideeën voor de inrichting van de binnen- of de buiten kant kan naar uw eigen wens worden ingevuld.