Stoomcabine

Een stoomcabine heeft het effect van een mistvorming onder een temperatuur van ongeveer 60 graden met een zeer hoge vochtigheid.  De temperatuur in een stoomcabine is echter lager dan van een sauna.De luchtvochtigheid in een stoomcabine is hoger en daardoor gaat de lichaamstemperatuur net zo snel omhoog gaan als in een sauna. De stoom heeft een reinigende en ontspannen werking op gehele lichaam.

Hoe werkt een stoomcabine?

Een stoomcabine is een volledig afgesloten cabine. De stoomcabine is verder uitgerust met een zogenaamde stoomgenerator die de stoom produceert. Deze stoomgenerator wordt aangesloten op een koudwaterleiding en zorgt voor een aangename stoomontwikkeling in de cabine. Door het gebruik van aroma-doseersysteem veranderd de geur in de cabine tot een eucalyptus of lavendel geur, een stoom sessie ie erg ontspannend en verkwikkend. De geuren worden in hele vele geuren geleverd o.a. Eucamilk, Eucalyptus, Rozen, Opium, Vanille en nog hele vele andere geuren.

Een voorbeeld van  effecten het lichaam:

  • De huid wordt tot diep in de poriën gereinigd.
  • De huid voelt na het stomen zachter aan.
  • Door het zweten, worden uw afvalstoffen uit uw lichaam worden afgevoerd.
  • Het stoom heeft een positieve werking op versoepeld de spieren.
  • Stoom in samenwerking met de geur milk zorgt ervoor dat de luchtwegen worden    vrijgemaakt.
  • Bevordering van de bloedcirculatie
  • Bloedsomloop wordt geactiveerd en gestimuleerd.

 

Aanschaf van een stoomgenerator?

De meeste stoomgenerators van onze stoomcabines zijn in verschillende uitvoeringen te leveren van 3 KW tot 12Kw. Als de  temperatuur op de gewenste graden staat dan slaat de verwarming af en wordt er geen energie meer gebruikt.

Sauna en stoom in een cabine ?  (Tylarium)

soft

Het Tylarium is een hele mooie combinatie van een normale droge sauna met stoom. Deze combinatie is fantastisch terwijl de beste eigenschappen van de sauna gecombineerd worden met de beste eigenschappen van een stoomcabine.

Het Tylarium heeft een lagere temperatuur en een hogere luchtvochtigheid. Deze temperatuur zorg voor snellere transpiratie.

Het Tylarium systeem combineert dus zo het mooie van twee kanten.

De sauna en in combinatie met stoomcabine kunnen wij bouwkundig voor op maat maken.